غفلت از اقتصاد دانش بنیان در بخش کشاورزی/ پرداختن به امنیت غذایی در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی قابل تقدیر است
در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» ارژنگ جوادی قائم مقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری ضمن قدردانی از پرداختن به موضوع «امنیت غذایی» در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفت: شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی باید در زمینههای فناوری و تجارت بهکار گرفته شوند تا توانمندیهای خود را بهینه کنند و به مشکلات اقتصادی کشور پاسخ دهند. ایران در توسعه صنایع غذایی به شدت از کشورهای دیگر عقب است و حمایت از شرکتهای دانشبنیان ضروری است.
افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی ۲۱ آبان ماه با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این رویداد ارژنگ جوادی قائم مقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری، ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، گفت: ما در معاونت علمی همواره قدردان نهادهایی که برای بهبود امنیت غذایی و ارتقاء جایگاه بخش کشاورزی گامی بردارند، هستیم. اگر برای امنیت غذایی ستونهای متعددی در نظر گرفته شود، یکی از آنها منابع داخلی از جمله نهادهها و به ویژه آب است که وضعیت مطلوبی ندارد. ستون دیگر نهادههای انسانی است که در این حوزه نیز عقبیم و به طور خاص تنها ۱۰ درصد فعالین این حوزه دانش مرتبط با آن را دارند. ستون سوم امنیت غذایی مباحث اقتصادی از جمله بودجه عمومی دولت و یارانهها، سرمایهگذاری و تسهیلات بانکی است که در این بخش هم وضعیت مناسبی نداریم. اما یک ستون دیگر که نباید از آن غافل شویم، دانش و فناوری است. در ایران به دلیل ارزان بودن دانش، دسته موضوعی بخش کشاورزی مغفول واقع شده است، اما دانش بنیان کردن این حوزه میتواند با هزینه کم، نتایج بزرگی را حاصل کند.
شرکتهای حوزه کشاورزی باید در حوزههای فناوری و تجارت فعال شوند
وی افزود: در حوزه کشاورزی بیش از ۵۰۰ شرکت در کشور مشغول فعالیت هستند که ظرفیت بسیار بالایی دارند و حتی برخی از آنها به گردش مالی بیش از هزار میلیارد تومان میرسد. اما از این شرکتها متناسب با ظرفیتهای آنها استفاده نمیشود. تمرکز اصلی این شرکتها امروز در بخشهایی چون تولید بذر، نهاده، ذخیره سازی و موارد مشابه است و در حوزههایی چون فناوری و تجارت تقریبا فعال نیستند؛ در حالیکه به دلیل تحریمها باید به سمتی حرکت کنیم که این شرکتها در حوزههای فناوری و تجارت فعال شوند.
ما در توسعه صنایع غذایی به شدت عقب هستیم
قائم مقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: سهم بخش کشاورزی در اقتصاد ایران حدود ۷ درصد است و سهم صنایع غذایی امروز حدود ۳.۵ درصد است. اما به طور مثال در اقتصاد برزیل سهم بخش کشاورزی حدود ۴ و سهم صنایع غذایی حدود ۱۹ درصد است. مقایسه این آمار نشان میدهد که ما در توسعه صنایع غذایی به شدت عقب هستیم و باید شرکتهای دانش بنیان را در این حوزه فعال کنیم و امروز این مهم در دستور کار ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری قرار دارد. شرکتهای فعال بخش کشاورزی باید به سمتی سوق داده شوند که مشکلات اصلی کشور در آن وجود دارد و باید به رفع این مشکلات کمک کنند.
وی در پایان گفت: آنچه امروز در عملکرد شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی نمایان است، عدم تمرکز بر اولویتهای اقتصاد ایران است و این مسئله مظلومیت بخش کشاورزی را نشان میدهد و ضرورت دارد حمایت از شرکتها به نحوی اعمال شود که شرکتهای فعال برای رفع چالشهای اساسی فعال شوند.
ارسال به دوستان